New features in Fusion!

Discussion in 'Equipment' started by Vhuang168, Dec 13, 2016.

  1. Vhuang168

    Vhuang168 Supporting Member

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    860
    I'm in the Neptune Insider's program and am currently beta testing the new features in Fusion.

    One that I'm very happy about is called Heartbeat. Fusion now monitors the connection to your Apex and alerts you if the connection is lost! Its been 1 of the most asked for abilities.

    If you haven't checked Fusion lately, there was a major update in October and there were a bunch of new features built in.

    I like the calendar on the side of certain screens that allow you to pick a date rather than a drop down menu.

    The chart screen is super nice now, allowing you to choose what chart to show and not give you EVERYTHING, including what you are not using.
     
    Newjack likes this.
  2. Flagg37

    Flagg37 Colorado member

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    3,555
    Likes Received:
    951
    How much are you allowed to share?
     
  3. Vhuang168

    Vhuang168 Supporting Member

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    860
    I'm allowed to share that I am in the program and any new features. I can take screenshots and discuss the new features.
     
  4. Gablami

    Gablami Supporting Member

    Joined:
    Sep 28, 2016
    Messages:
    1,444
    Likes Received:
    423
    Heartbeat sounds great. Hope it comes soon. I haven't setup that other service that pings the apex to check for power outage. Forgot the name...
     
  5. Vhuang168

    Vhuang168 Supporting Member

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    860
    Reeftronics?
     
  6. Gablami

    Gablami Supporting Member

    Joined:
    Sep 28, 2016
    Messages:
    1,444
    Likes Received:
    423
  7. roostertech

    roostertech reef noob

    Joined:
    Mar 22, 2016
    Messages:
    1,442
    Likes Received:
    461
    I'm surprised that such feature is not already in place (my Apex is still in the box). Offline detection is pretty industry standard for automation systems.
     
  8. rygh

    rygh Supporting Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    4,460
    Likes Received:
    718
    I was really surprised also.
    Especially since Fusion is already server based. Should be trivial to add that.
    But it is hardly a huge company, so they can't do everything.
     
  9. Vhuang168

    Vhuang168 Supporting Member

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    860
    So right now, Fusion alerts u when Apex comes bk online but not during.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  10. Gablami

    Gablami Supporting Member

    Joined:
    Sep 28, 2016
    Messages:
    1,444
    Likes Received:
    423
    My apex can lose connection a couple times a day, but everything else runs fine. Usually it comes back on without me noticing anything. Rarely I need to reset (much less since firmware update).

    Is anyone else having this issue?
     
  11. Vhuang168

    Vhuang168 Supporting Member

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    860
    Are you using the Classic or 2016 Gold? I'm assuming wifi?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  12. Gablami

    Gablami Supporting Member

    Joined:
    Sep 28, 2016
    Messages:
    1,444
    Likes Received:
    423
    Um the newest one. And yes with fusion.

    IMG_0715.PNG
     
  13. Vhuang168

    Vhuang168 Supporting Member

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    860
    Not Fusion. I mean it is not hard wired but is connected wirelessly to your router?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  14. Gablami

    Gablami Supporting Member

    Joined:
    Sep 28, 2016
    Messages:
    1,444
    Likes Received:
    423
    It is not hard wired. Connected wirelessly.
     
  15. Gablami

    Gablami Supporting Member

    Joined:
    Sep 28, 2016
    Messages:
    1,444
    Likes Received:
    423
    Nothing in my home is hardwired at this point. Literally nothing.
     
  16. Vhuang168

    Vhuang168 Supporting Member

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    860
    And that maybe your issue. If the router has to juggle multiple connections, you will get occasional drops.

    Look at some info the new mimo routers designed for this type of situation.

    There is a reason the classic Apex is hardwire only.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  17. Gablami

    Gablami Supporting Member

    Joined:
    Sep 28, 2016
    Messages:
    1,444
    Likes Received:
    423
    Hmm, i always thought it was my isp, not my router. Wouldn't be too hard to hardwire. I'll think about it. Thanks Vincent.
     
  18. rygh

    rygh Supporting Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    4,460
    Likes Received:
    718
    I would not be so quick to blame your router. Search the web for reports of Apex wireless issues on the new box.
    That sort of thing can be a firmware problem, and it is a new product, so perhaps just wait a bit before running Ethernet wires.
     
  19. Newjack

    Newjack Supporting Member

    Joined:
    May 27, 2015
    Messages:
    628
    Likes Received:
    215
    @Vhuang168 "Neptune Insider's"
    way to go! who do you know???
    It's so nice to know someone from BAR got picked. Does anybody know if anyone else got picked that we would know?
     
  20. Gablami

    Gablami Supporting Member

    Joined:
    Sep 28, 2016
    Messages:
    1,444
    Likes Received:
    423
    Thank mark. It wouldn't be hard to hardwire as I have a outlet on the same wall. Just need to make it happen. I was just wondering cause if heartbeat comes out I might get scare notified throughout the day.
     

Share This Page